Ook in 2018 bijna 10% fiscale korting op Icopal Universal

Ook in 2018 bijna 10% fiscale korting op Icopal Universal®

9-1-2018

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) verlaagt ook in 2018 de kosten van aanschaf en aanleg van de eenlaagse dakbedekking ‘Icopal Universal’ met bijna 10%, via de fiscale regelingen ‘Milieu Investeringsaftrek’ (MIA) en de ‘willekeurige afschrijving van milieu-investeringen’ (Vamil).

Bij de MIA heeft u, uitgaande van 25% Vennootschapsbelasting (VpB), onder voorwaarden recht op 6,75% korting op de investering in Icopal Universal (27% MIA aftrek * 25% VpB). U krijgt dat voordeel achteraf, doordat u als BV minder vennootschaps-, of als maatschap, VOF of eenmanszaak, minder inkomstenbelasting betaalt. De Vamil regeling levert u een liquiditeit- en rentevoordeel op, omdat u de investering voor 75% kunt afschrijven wanneer u dat het beste uitkomt. Volgens opgave van RVO levert dit een netto voordeel van 3% op waardoor het totale voordeel uitkomt op 9,75% (6,75% + 3%), ofwel bijna 10%.

Zowel materiaal zelf als aanbrengen aftrekbaar voor zowel nieuwbouw als renovatie

Beide regelingen gelden voor de toepassing van Icopal Universal op zowel nieuwbouw als renovatieprojecten. Hierbij is zowel het materiaal zelf als de applicatie, het aanbrengen van de dakbedekking aftrekbaar. Bent u eigenaar van het gebouw waarop Icopal Universal dakbedekking wordt aangebracht, dan kunt u binnen 3 maanden na uitgifte van de opdracht een aanvraag indienen (‘melding doen’) via het e-loket van de RVO, via https://mijn.rvo.nl/mia-en-vamil. Gebruik hiervoor de code A 6312 voor het bedrijfsmiddel ‘duurzame eenlaags bitumen dakbedekking’, zie https://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/milieulijst-en-energielijst/miavamil/duurzame-eenlaags-bitumen-dakbedekking-0. NB: Als Universal wordt toegepast in een duurzaam gebouw dat op de Milieulijst staat, dan dient het hele gebouw onder de code voor het DuBo-gebouw gemeld te worden.

Icopal Universal, duurzaamste dakbedekking van Nederland

Volgens het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE) is Icopal Universal al jaren de meest milieuvriendelijke keuze voor mechanisch bevestigde dakbedekking op platte daken, zie http://www.icopal.nl/nieuws/archief/2015/universal-opnieuw-duurzaamste.aspx. Deze nummer één positie dankt Universal aan de combinatie van recyclebaarheid, de lage massa, de lange levensduur en de schone grondstoffen.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Icopal bv
Wouter Jan van den Berg, Projectmanager subsidies & CO2 prestatieladder
Tel.: 050-551 62 05
E-mail: wouterjan.vanden.berg@icopal.com

 


Deze website maakt gebruik van cookies. Als u onze website bezoekt gaat u akkoord met deze cookies. Lees hier meer informatie