APP dakbanen EshaGum 446 belangrijk verbeterd

EshaGum 446 (WS) 4,0 mm - BMI Icopal

Beter bestand tegen vervuiling, robuuster en sneller droog

BMI Icopal heeft de APP dakbanen EshaGum 446 en 446 WS (wortelwerend) vernieuwd. Met een nieuwe opbouw en een toegenomen dikte van 4,0 mm, zijn de dakbanen robuuster en beter bestand tegen vervuiling. Voor het sneller droogmaken tijdens de verwerking zijn beide varianten bovendien afgestrooid met talk. EshaGum 446 is geschikt als toplaag voor alle denkbare afdichtingstoepassingen en dakconstructies in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Voor een groen- of retentiedak biedt EshaGum 446 WS een nog betere wortelwerende, waterdichte basis.

EshaGum 446 was binnen het programma APP bitumen van BMI Icopal al een toonaangevend product. De kenmerkende dubbele inlage aan de bovenzijde van de baan zorgt voor een zeer sterke dakbedekking met de hoogst mogelijke dimensionele stabiliteit. De coating van APP beschermt EshaGum effectief tegen de gevolgen van veroudering, weersinvloeden en uv-straling. De verwachte levensduur bedraagt dan ook dertig jaar. Op basis van onderzoek en ervaringen van klanten heeft BMI Icopal deze dakbanen nu nog verder verbeterd.

Verbeteringen

Een nieuwe opbouw maakt de dakbanen beter bestand tegen vuil. Vogelpoep en andere vuildeeltjes krijgen minder kans om zich aan het baanoppervlak te hechten. Dat zorgt ervoor dat de dakbedekking langdurig mooi blijft én langdurig goed functioneert.
Met een toegenomen dikte van 4,0 mm is de dakbaan nu nog beter geschikt als basis voor elk type daktuin, dakterras of retentiedak. De afstrooiing met talk biedt een groot voordeel ten opzichte van zand of minislate doordat talk minder vocht opneemt en bij de verwerking dus sneller is droog te maken.



Nog meer voordelen

Nog meer voordelen


De EshaGum 446 dakbanen zijn voorzien van grooves technologie. De onderzijden van de dakbanen hebben een zeer fijn profiel, ‘grooves’ genaamd die afgedekt zijn met een wegbrandfolie. Dit zorgt bij verhitting voor een snellere en meer gelijkmatige vloei van het bitumen en daardoor voor een optimale hechting aan de ondergrond. De dakbanen zijn recyclebaar en KOMO gecertificeerd. Er geldt een 10 jaar verzekerde productgarantie en er is een 10 jaar All-in projectgarantie mogelijk voor nog meer zekerheid.

Download hier de flyer over de vernieuwde EshaGum 446/446 WS en bekijk de verwerkingsvideo:

EshaGum 446 (WS) 4,0 mm - BMI IcopalEshaGum 446 (WS) 4,0 mm - BMI Icopal